Hoe best industrieel reinigen met professionele reinigingsapparatuur‎?

Industrieel reinigen met professionele reinigingsapparatuur‎

AC bvba heeft de oplossing voor al uw reinigingsproblemen. Wij verdelen exclusief in België Comac reinigingsmachines, schrob- en veegtoestellen. Daarnaast verdelen wij reinigingsproducten en allerhande toebehoren.

Op zoek naar industriële reiniging?

Op zoek naar industriële reiniging?

Op professionele basis wordt in samenspraak met de verantwoordelijken van de klant, een draaiboek of reinigingsplanopgesteld vóór aanvang van de werken, waarin gedetailleerd alle reinigingsacties worden omschreven en mettertijd ook worden afgebeeld met vermelding van hun reinigingsfrequenties.

Tevens wordt er een ”reinigings-checklist” opgesteld waarin de reinigingswerken en hun respectievelijke periodieke reinigingsstappen staan vermeld.

VDW QFS verzekert zijn klanten van een optimale prijs/prestatie verhouding.

Groep Vandeweyer enkel een groep van schoonmaakbedrijven?

Groep Vandeweyer enkel een groep van schoonmaakbedrijven? Neen.
10 febr 2016 – “Vandaag kondigen wij ons jongste bedrijf aan. BAR BIB is de naam. Het Oude TVL Café op het Stadsplein 2 te Genk werd een nieuwe naam gegeven. BAR BIB zal als Grand Café door het leven gaan. Verbinden van Genkenaren in de eerste plaats maar ook van iedereen die er een bezoekje brengt is belangrijk. Een Limburger is een wereldburger, daarom is de keuken ook een wereldkeuken mar dan wel met Limburgse touch. De laatste hand wordt gelegd aan de opkuis en de inrichting. Eerdaags berichten wij over de openingsdatum.” http://groepvandeweyer.blogspot.be/2016/02/jongste-telg.html

Waarom beter een schoonmaakbedrijf inschakelen?

Vele bedrijven, vooral kleinere bedrijven, regelen de schoonmaak van hun kantoren nog altijd zelf. Vaak nog op een amateuristische manier waarbij wel eens vergeten wordt welke de wettelijke verplichtingen en de sociale voorzieningen voor onderhoudspersoneel precies inhouden. Meestal komen de “nalatigheden” pas aan het licht wanneer er een arbeidsinspectie plaats vindt of wanneer er zich een ongeval voordoet waarvoor men niet verzekerd blijkt te zijn. Al deze problemen kunnen vermeden worden door de schoonmaak en het onderhoud van de kantoren af te spreken met een professioneel schoonmaakbedrijf. Bron: KMO Insider – Lees verder

Hoe best ramen poetsen, wassen of kuisen zonder strepen?

Tips om zonder strepen de ramen te poetsen:

Doe een scheut azijn in een emmertje lauw water. Zeem je ramen hiermee in en je zal geen last van strepen hebben. Ook glansspoelmiddel voor de vaatwasser heeft dezelfde werking als azijn.

Neem, na het wassen van je ramen, de laatste vochtrestjes weg met droge proppenkrantenpapier. Je kan hier ook een schone, droge handdoek voor gebruiken. Strepen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gebruik regenwater in plaats van kraanwater. In regenwater zit geen kalk en dat is in veel gevallen de oorzaak van strepen.

Snij een ongepelde ajuin in vier stukken en doe de stukken in het water waarmee je je ramen gaat wassen. Lap je ramen en droog ze nadien met een trekker en een zeem.

Meer tips vind u ook op http://groepvandeweyer.blogspot.be/search/label/tips

Beter via een schoonmaakbedrijf dan zelf een poetshulp regelen?

Beter via een schoonmaakbedrijf dan zelf een poetshulp regelen? De professionele schoonmaakbedrijven nemen de kmo’s veel zorgen, lasten en verantwoordelijkheden uit handen door voor het onderhoud en de schoonmaak van gebouwen of lokalen te zorgen.

Alleen maar voordelen

Welke voordelen heeft een bedrijf door met een professioneel schoonmaakbedrijf te werken?

 • Nooit personeelsproblemen
 • Vervanging bij ziekte van de medewerkers
 • Flexibiliteit, d.w.z. er kan ook gewerkt worden op ogenblikken dat de kantoren gesloten zijn
 • Betere kwaliteit van schoonmaak
 • Vaste prijzen, zichtbare budgetten
 • Continuïteit
 • Volledig verzekerd
 • Kostenfactuur

Ondertussen kan het bedrijf zich volledig concentreren op zijn hoofdactiviteit terwijl het bedrijf weet dat hij met alle wettelijke en andere verplichtingen in orde is. Bron: KMO Insider – Lees verder

Op zoek naar schoonmaakbedrijven in Limburg?

Op zoek naar schoonmaakbedrijven in Limburg? Zoek niet verder en maak kennis met de Groep Vandeweyer die u een poetshulp kan bezorgen voor elke klus in uw onderneming, wel of niet gerobotiseerd.

Wat is het verschil tussen huishoudhulp en een professioneel poetsbureau?

Verschil bij schoonmaak door huishoudhulp of door een professioneel poetsbureau

Als je je woning een goede schrobbeurt geeft, sta je zelden stil bij vragen als: Hoe poets ik? Met welke middelen? Welke kwaliteit lever ik tegen welke prijs? Enz.. Indien schoonmaken je beroep is, zijn deze vragen wel belangrijk. We zetten de belangrijkste verschillen tussen huishoudelijke schoonmaak en professionele schoonmaak even op een rijtje:

 • Een woning schoonmaken doe je meestal volgens een vast, traditioneel patroon. Sommige gewoontes worden van de ene generatie op de andere overgeleverd.
 • Je bent je eigen opdrachtgever en werkt waarschijnlijk gratis.
 • Je poetst wanneer het je past en op je eigen ritme. Je bepaalt zelf je kwaliteitseisen en je prioriteiten.
 • Wanneer je aan de slag bent in de professionele schoonmaak werk je volgens de nieuwste technieken, werkmethodes en gebruik je de recentste materialen.
 • Je werkt in loonverband bij een werkgever. Je uurregeling en takenpakket zijn afhankelijk van het soort opdracht.

Bron: KMO Insider – Lees verder

Dien ik ook mijn zonnepanelen te laten reinigen?

VDW Glas: Wij reinigen ook uw zonnepanelen.

Veel leveranciers van zonnepanelen geven aan dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch reinigt, ze zijn zogenaamd ‘zelfreinigend’. Het schoonmaken van de zonnepanelen is zogenaamd niet nodig. Nu regent het in ons land (gelukkig) veel, maar toch moeten we onze auto ook regelmatig wassen, en zeker als deze veel stilstaat. Onderzoek wijst uit dat het jaarlijks schoonmaken van zonnepanelen een extra rendement van 3% oplevert.

http://vdwglas.blogspot.be/2015/08/reinigen-van-zonnepanelen.html

Wat is reinigen met osmose water?

VDW Glas: Reinigen met osmose water : gevels, ramen , zonnepanelen en dit alles kan vanaf de begaanbare grond tot meerdere verdiepingen hoog (3 verdiepingen).

Wat doet osmose water?
Het Osmosewater filtert meteen de bevuiling uit het oppervlak, omdat het osmosewater al deels het werk doet, is verder enkel nog licht borstelen en afspoelen nodig. Bij zware bevuiling, zoals mos, heeft osmosewater een kleine inwerktijd nodig. Oppervlaktes die vaak op een traditionele manier zijn schoongemaakt kunnen bruisen, omdat het osmosewater de bevuiling eruit filtert.

Als dit water in contact komt met een oppervlak, neemt het gemakkelijk allerlei bestanddelen op, en laat het een proper, streeploos oppervlak achter. Door osmosewater te gebruiken vermijden we detergenten, die uw waterputten zouden kunnen vervuilen.

Een belangrijk aspect is dat er geen chemisch additief wordt toegepast.
Hierdoor zal alleen atmosferische vervuiling via de gevel naar beneden lopen en geen milieu belastende toevoegingen. Het resultaat is dat op den duur minder makkelijk atmosferische vervuiling hecht.

http://vdwglas.blogspot.be/2015/08/reinigen-met-osmose.html

Hoe ketelsteen oplossen in zuur?
CaCO3 + 2 HCl + CaCl2 + CO2 (↑) + H2O.
calciumcarbonaat zoutzuur calciumchloride kooldioxyde water.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Wat zijn anorganische vervuilingen?

Anorganische vervuilingen zijn over het algemeen vast (poedervormig). Verwijdering gebeurt met behulp van zure reinigers. Bekende voorbeelden zijn ketelsteen (calciumcarbonaat), silicaten, gips, roest en urinesteen.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Wat zijn de soorten verontreiniging en hun ‘oplossing’?

Alle stoffen, dus ook verontreinigingen, laten zich onderverdelen in twee hoofdgroepen:

 • organisch
 • anorganisch

Deze termen zijn al zeer oud en geven het onderscheid weer tussen stoffen die zijn opgebouwd uit voornamelijk koolstof en waterstof enerzijds en stoffen die niet zijn opgebouwd uit koolstof en waterstof. Men bedoelde hiermee een onderscheid te maken tussen stoffen die alleen door de levende natuur gevormd worden (organisch) en stoffen die alleen middels synthese gevormd worden (anorganisch). Inmiddels weten we beter en kunnen we vele organische stoffen synthetiseren.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Wat is schoon?

Helaas kun je niet meten wat schoon is. Er bestaan wel tal van afspraken en procedures die gebruikt worden om aan te geven of een oppervlak voor een bepaalde toepassing geschikt is.

 • Visueel of optisch schoon en vrij van corrosie is verreweg het meest gebruikte criterium bij reiniging. Er bestaan echter tal van kleurloze (organische) vervuilingen, die niet met het blote oog waarneembaar zijn.
 • De methanol test, waarbij een vierkante meter wordt gespoeld met zuivere methanol.
 • De zogenaamde blacklight test (voor het aantonen van organische vervuilingen).
 • Specifiek voor de voedingsmiddelen en farmaceutische sector bestaan er tal van bacteriologische testen.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Met of zonder schoonmaakmiddelen?

Voor velen onder ons een noodzakelijk kwaad. Immers, de klant vraagt vaak om iets schoon af te leveren. Maar wat is dat nu eigenlijk schoon? Dat brengt ons terug bij de basisvragen: wat is reinigen, waarom doen we dat eigenlijk en waarmee kan dat?

Schoonmaken betekent het verwijderen van ongewenste materie.

Ongewenst omdat men zich altijd af moet vragen wat het doel is van de reiniging en wat de eisen zijn. Zo lijkt een paar liter water in een tank niet onmiddellijk een probleem en zul je niet snel spreken van een restlading. Water is immers een onschuldige en niet-giftige stof.

De consequentie echter van een paar liter water kan een flinke warmte ontwikkeling zijn bij laden van bijvoorbeeld natriumhydroxide. Een paar liter water (condens) in een tankwagen met benzine heeft onaangename gevolgen voor de autobezitter die dit in zijn tank krijgt.  De vraag is altijd in hoeverre de aanwezige materie ongewenst is. Als de vervuiling toegestaan is, is er in feite dus geen noodzaak tot schoonmaken.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Waarom is schoonmaken nodig?

Schoonmaken doet u vooral voor de hygiëne. Een goede hygiëne is net zo noodzakelijk voor onze gezondheid als gezond eten. Een goede hygiëne wordt bereikt door het aantal schadelijke stoffen en organismen op een zo acceptabel mogelijk niveau te houden. Omdat vuil een voedselbron vormt voor bijvoorbeeld bacteriën, mijten en schimmels kunt u in feite al een goede hygiëne bereiken door goed schoon te maken.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Wat is vuil?

Vuil kan worden omschreven als: storende materie op de verkeerde plek.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13

Wat is schoonmaken?

Schoonmaken is het verwijderen van vuil en andere elementen die storend zijn voor mens en dier, materiaal en/of omgeving.

Andere vragen? Stel uw vraag via ons contactformulier of bel ons +32(0)89 81 18 13